Вучић са Сијартом: Односи на највишем нивоу у историји

Односи Србије и Мађарске су тренутно на највишем нивоу у историји захваљујући посвећености и отворености владе премијера Виктора Орбана за билатералну сарадњу, поручио је председник Александар Вучић у разговору са шефом мађарске дипломатије Петером Сијартом који му је пренео поздраве Орбана.

Председник Вучић и министар Сијарто разговарали су о билатералним односима, регионалној ситуацији и евроинтеграцијама Србије.

Вучић је нагласио трајно опредељење Србије да унапређује односе са северним суседом, констатујући да су они тренутно на највишем нивоу у историји, захваљујући и посвећености и отворености владе премијера Орбана за билатералну сарадњу. 

Председник Србије је захвалио министру Сијарту и премијеру Орбану на снажној подршци Мађарске евроинтеграцијама Србије, коју истичу увек и на сваком месту. 

Двојица саговорника су размотрили и заједничке инфраструктурне и енергетске пројекте, као и конкретне мере за њихову реализацију.

Председник Вучић и министар Сијарто су, разматрајући регионалну ситуацију, истакли и потребу сарадње двеју земаља у постављању према мигрантској кризи, саопштила је прес-служба председника Србије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво