Осуде изјава лидера ДСС-а у емисији "Упитник"

Члан Главног одбора СНС-а Петар Петковић оценио је као скандалозно понашање председника Демократске странке Србије Милоша Јовановића у емисији Упитник на РТС-у. Осуде изјава Јовановића стижу и од Српске листе.

Петковић је, у писаној изјави достављеној медијима, као срамотну оценио изјаву Милоша Јовановића да "РОСУ треба да дође у Београд, јер директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић зна само да клечи пред Албанцима", истичући да је то увреда за државу Србију и посебно Србе у покрајини.

Петковић је упитао "да ли је Јовановић свестан да се оваквим изјавама директно охрабрују и подржавају напади на Србе"?

"Подсмевање Јовановића бруталном хапшењу Ђурића и пребијању српског народа најбоље показује вредносно потонуће ДСС-а. У Србији никада никоме неће бити дозвољено да веша политичке неистомишљенике, чак ни онима који се представљају као једини заштитници Косова и Метохије а учинили су све да оно буде бесповратно отргнуто од Србије, због чега је њихов углед и рејтинг на Косову и Метохији раван нули", стоји у писаној изјави Петковића.

И Српска листа је оценила да су "вулгарни напад и претње које су изречене потпредседнику Српске листе Игору Симићу у емисији Упитник oд стране председника ДСС Милоша Јовановића најбољи доказ колико ДСС брине и о Србима на Косову и Метохији и о овом националном питању".

"Жеља Јовановића да РОСУ дође у Београд и покушај да се брутални напад на директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића представи као шала вредна подсмеха је бедни одраз пропале политике ДСС. Претње да ће политичке противнике вешати о бандере, увреде, псовање мајке, то је оно што Милош Јовановић и ДСС нуде грађанима Србије и ова емисија је показала колико представници опозиције имају намеру да се боре и за КиМ и за бољу Србију", навела је Српска листа.

Истичу да је, за разлику од ДСС који је на КиМ освојио 174 гласа, Српска листа добила подршку 90 одсто Срба са КиМ, и да то најбоље осликава политичку снагу и кредибилитет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво