Вулин: Француска поштује политику Вучића и војне неутралности

Министар одбране, Александар Вулин, који на позив своје колегинице борави у званичној посети Републици Француској, састао се са министарком војске Флоранс Парли која је истакла да та земља поштује политику председника Србије Александра Вучића и политику војне неутралности наше земље.

"Још једном сам подвукао да је за нас формирање војске Косова апсолутно неприхватљиво и да формирање војске Косова супротно Резолуцији 1244 може да изазове дубоку дестабилизацију на читавом Балкану", рекао је Александар Вулин, а саопштило Министарство одбране.

Због тога, додао је, Србија, као носилац мира, и као носилац стабилности на Балкану, може са сигурношћу да каже да има велико уважавање Француске.

"Наша политика и политика председника Вучића у Француској има искрене поштоваоце и искрено уважавање", подвукао је Вулин.

Како је рекао, Француска јесте пријатељска земља и веома поштује позицију војне неутралности Србије коју мислимо да задржимо као наше трајно опредељење.

"Захваљујући политици војне неутралности можемо да сарађујемо и са истоком и са западом, можемо своје ставове да износимо где год се нађемо водећи рачуна пре свега о интересима Србије, али и поштујући интересе других народа да живе у миру", нагласио је Вулин.

Министри су на састанку разговарали и о војној сарадњи и сарадњи у области војног образовања Србије и Француске, о будућности и ангажовању наших војника у мировним мисијама, што Француска веома цени знајући да Србија учествује у важним и тешким мировним мисијама и да доноси мир тамо где су били сукоби и мржња, речено је у саопштењу.

Указали су и да Француску и Србију везује традиционално пријатељство.

"Ово је била прилика да се подсетимо да смо се и Првом и у другом светском рату борили за исте вредности – за слободу. Српски народ изнад свега цени слободу. Тамо где је српски народ увек је била боља страна света. Ово је била добра прилика да се подсетимо старог савезништва које треба да се настави", истакао је министар Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво