И данас реаговања на блокаде путева

Посланик СНС Владимир Орлић оценио је да иза протеста због цене горива стоје припадници, како је рекао, "тајкунско-лоповског картела", наводећи да су се данас потрудили да поново оптуже председника Србије Александра Вучића и СНС незадовољни што иако су се трудили није било нереда поново на улицама. Реаговале и Српска народна партија, као и Народна странка и Нова Србија.

"Данас су представници тајкунко-лоповског картела Ђилас, Мишковић, Шолак, Обрадовић, Јеремић, Јанковић и други очигледно незадовољни јер у Србији нису успели иако су се добро потрудили да изазову нереде и масовно насиље", рекао је Орлић новинарима у скупштини.

Како је додао, они су се данас поново потрудили да понове "своје баналне и дрске лажи" и да оптуже СНС и Вучића.

"Огласили су се саопштењима из својих брлога, а огласили су се и овде у холу Народне скупштине. Негде из јазбине у коју се дубоко сакрио, очигледно у тешком страху због међународне криминалне афере у коју је умешан, послао је овде свог портапарола да оптужи државу за насиље", рекао је Орлић.

Иначе, данас је потпредседник Народне странке Мирослав Алексић у Скупштини рекао да осуђује сваки вид насиља појединаца, али и државе према појединцима, те додао да та странка није организатор протеста, али је подржала грађане.

"Нису прошли онако како су се сви заједно надали", рекао је Орлић и додао да је држава реаговала у складу са законом и покушала да заштити нормалне и пристојне грађане који су се усудили да питаје оне који протестују зашто то раде.

Указао је да таквог односа према појединцима није било од случаја убиства Ранка Панића у Србији.

И Српска народна партија најоштрије осуђује блокаде путева и саобраћајница, које се ових дана догађају у Србији, од којих, како оцењују, корист могу да имају само они унутар и ван Србије којима је потребна нестабилна и слаба Србија да би остварили своје политичке интересе.

У једној демократској и правној држави, са институцијама које функционишу, неприхватљиво је да се било какве разлике у мишљењима остварују тако што се већини становништва ускраћују основне слободе, као што је у овом случају слобода кретања, наводи СНП у саопштењу.

"Посебно је за сваку осуду примена насиља, као што је јуче био случај, када је недужан човек брутално физички нападнут само зато што је мирно изразио протест против блокирања улица. Позивамо грађане Републике Србије да остану мирни и не одговарају на провокације чији је циљ управо изазивање инцидената", наводи се у саопштењу.

Небројено пута Влада Србије показала је, истичу у тој странци, отвореност за дијалог и за уважавање аргумената, и из тог разлога једини начин да се ово питање расправи је разговор са надлежним институцијама.

Насупрот томе Нова Србија подржава протесте против повећања цене горива и у данашњем саопштењу оцењује да су их спонтано покренули незадовољни грађани.

Та странка износи тврдњу да "нико више не верује у бајке актуелне власти. Људи виде како живе и јасно им је да су повећања пензија и плата у јавном сектору само обмањивање", каже се у саопштењу.

Повећње плате прати истовремено "повећање акцизе - на гориво, на струју", каже Нова Србија.

Наглашава се да "повећање цене горива утиче на повећање свих осталих цена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво