Поповић: Охрабрени смо спремношћу Русије да се укључи у дијалог

Министар за иновације и технолошки развој и лидер СНП Ненад Поповић честитао је руском амбасадору Александру Чепурину Дан Русије и поручио да је српски народ охрабрен спремношћу Русије да се укључи у дијалог о решавању питања Косова и Метохије.

Ненад Поповић је истакао да би укључивање Русије у дијалог о КиМ био гарант очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије.

"Русија је данас економски и војно најмоћнија у својој новијој историји. Председник Путин је до сада више пута показао да је највећи пријатељ и заштитник српског народа", поручио је Поповић у писаној изјави.

Он је нагласио да се Србија налази под великим притиском западних земаља да легализује противправну сецесију своје јужне покрајине.

"На Србију се врше огромни притисци да дозволи да лажна дрзава Косово постане члан УН, као и да са том лажном државом буде потписан правно обавезујући документ. Српски народ то никада неће дозволити", навео је Поповић.

Додао је да је српски народ захвалан Русији на принципијелној подршци у одбрани српских националних интереса на Косову и у Републици Српској.

"Тај осећај пријатељства и подршке је узајаман. Србија никада неће увести санкције Русији и никада неће постати члан НАТО пакта. Наше две земље биле су једна уз другу у најтежим тренуцима у прошлости, бићемо заједно и у будућности", закључио је Поповић.

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин истакао је данас у ауторском тексту у „Политици" да је могуће "дубље" укључивање Русије у решавање косовског проблема, да ће Русија подржати одлуку коју Србија и српски народ сматрају прихватљивом, те да је за Русију полазна тачка у решавању питања Косова Резолуција 1244.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи