Спомен-плоча припадницима КФОР-а у центру Приштине

Спомен-плоча са именима 158 припадника Кфора који су преминули током службе на Косову откривена је у центру Приштине.

Плочу су открили помоћник заменика генералног секретара НАТО-а Џон Манза и косовски премијер Рамуш Харадинај, преноси Радио Контакт плус.

Манза је том приликом рекао да је Кфор, делујући у складу са Резолуцијом 1244 из 1999. године, био врло успешан у обезбеђивању мира и стабилности.

"Као што знате, НАТО је предводио мировну мисију 19 година. На основу мандата и сходно резолуцији 1244, Кфор наставља успешан рад у овој мисији. У име генералног секретара дозволите ми да изразим захвалност за овај споменик", рекао је Манза.

Према његовим речима, "успех мисије би био скоро немогућ без помоћи народа Косова".

Манза је додао да "народ Косова треба да буде поносан на оно што је постигнуто и да ће Кфор наставити да остварује своју мисију".

Косовски премијер Рамуш Харадинај је рекао да је косовска влада заувек захвална Кфору.

Командант Кфора, италијански генерал Салваторе Куоћи, рекао да се пожртвовање војника Кфора неће заборавити.

"Сходно мандату, Кфор наставља да буде успешан у обезбеђивању сигурне средине на Косову. Успех не би био могућ без доприноса савезника који дају допринос мисији", истакао је Куоћи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи