Тачи: Дијалог неће бити лак, али ће бити историјски

Дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине биће настављен у наредним данима или недељама, тврди председник привремених косовских институција Хашим Тачи, оценивши да он неће бити лак, али ће, како је рекао, "бити историјски и без алтернативе".

Говорећи на панелу "Европа на раскршћу" одржаном у оквиру Међународног економског форума америчког континента у Монтреалу, у Канади, Тачи је рекао поновио да дијалог треба да се закључи "вин-вин" резултатом и за Београд и за Приштину, "према споразуму са европским вредностима и европским стандардима", преноси Радио Контакт плус.

Према његовим речима, да би тај процес био успешно закључен, ЕУ би требало да има руководећу улогу и да унесе нову динамику, док од Сједињених Америчких Држава очекује снажну подршку.

Тачи је оценио и да "државе Западног Балкана никада нису имале бољу прилику да изграде мир".

"Данас свака држава Западног Балкана комуницира нормално једна са другом, свака држава сарађује једна са другом. Треба да се искористи овај тренутак и да ЕУ отвори врата Западном Балкану", рекао је Тачи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара