Стефановић опозицији: Воља народа се мора поштовати

Воља народа је ултимативна ствар коју свако ко је на власти мора да поштује, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић коментаришући наводе опозиције да председник Србије Александар Вучић хоће да се сакрије иза воље народа уз помоћ референдума када је у питању решење за Косово и Метохију.

"Не могу да верујем да неко сматра лошим то што ће председник Србије Александар Вучић поштовати вољу народа, шта хоће да нам кажу да они када би дошли на власт не би поштовали вољу народа. Ваљда је воља народа ултимативна ствар коју свако мора да поштује", истакао је Небојша Стефановић на конференцији за медије одржаној у Палати "Србије".

Додао је да свако на власти мора да ослушкује вољу народа свакога дана и да се повинује тој вољи, да служи свом народу, а не да служи нечијим интересима.

"Сада је Вучић катастрофа зато што хоће да поштује вољу свог народа, па ваљда треба да поштује, као што то и чини", истакао је министар.

Навео је да највероватније не постоји ништа друго што у овом тренутку може да се критикује, па да сада не ваља председник Србије зато што поштује вољу народа.

Осврнувши се на став опозиције да то што Вучић поштује вољу народа представља пример тоталитарног режима, суштинске аутократије у једној држави, Стефановић је рекао:

"То је катастрофа. Прво се договорио са Николајем Велимировићем да га постави за патријарха иако је човек умро 1956. године, а онда је одлучио да поштује вољу народа – не зна се шта је горе", ироничан је био Стефановић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво