Нова полемика СНС-а и ДСС-a

У реаговању на иступ директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића поводом јучерашње протестне шетње присталица ДСС-а, та странка је саопштила да се функционер СНС-а "поново брука" тврдећи да је одговорна за једнострано проглашену независност Косова. Ђурићев заменик и члан Главног одбора СНС-а Душан Козарев узвраћа да ДСС није ништа научио из својих пораза и да не треба да се нада да ће популизмом заслужити повратак на политичку сцену.

Демократска странка Србије оптужила је директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића да "прибегава највулгарнијим лажима и да би наговештено признавање независности Косова било неуставно и тешко кривично дело".

У саопштењу странке се напомиње да ДСС никада није мрзео своје политичке противнике - појединце, па не мрзи ни актуелног председника.

Међутим, ДСС се увек, па то чини и данас, свим снагама супротстављао политици којом се наноси фатална штета српским државним и националним интересима, све то за разлику од Српске напредне странке", стоји у реаговању те партије на суботњу оцену директора Канцеларије за КиМ перформанса ДСС-a.

Марко Ђурић је јуче коментаришући протестну шетњу ДСС-а због политике власти према КиМ, рекао да је апсурд да на Устав и националне интересе председника Србије подсећају они за време чије власти је једнострано проглашена независност КиМ и раскинута веза Србије и Црне Горе.

Демократска странка Србије одржала је седницу Главног одбора, а затим и шетњу у знак протеста због политике власти према Косову и Метохији.

Након шетње су на степеницама испред зграде Председништва оставили Устав, Кривични законик, наочаре и лисице, као симболичну поруку председнику.

Из ДСС-а оцењују да се Ђурић "поново брука изношењем потпуно бесмисленог приговора тој странци да је одговорна, јер је за време њене власти једнострано проглашена независност Косова".

"Господин Ђурић би наиме морао да зна да самопроглашење 'независности' по дефиницији не може да се спречи. Али опет за разлику од СНС-а и свих влада које су водиле државу од 2008. године наовамо, Демократска странка Србије ту исту "једнострано проглашену независност" никада није потпомогла, а камоли намеравала да призна", стоји у саопштењу.

Зато, како кажу, још једном упозоравају актуелну власт да је за Србију једини разуман избор да се косовски проблем одржи у стању замрзнутог конфликта.

"Супротно томе, сваки облик посредног или непосредног признања сецесије јужне српске покрајине неминовно би довео у питање будућност српског народа и српске државе а кривична, морална и историјска одговорност за један такав чин би била немерљива", закључује се у саопштењу ДСС-а.

Козарев: ДСС није научио ништа из својих пораза

У одговору на саопштење ДСС-а, члан Главног одбора Српске напредне странке Душан Козарев и заменик директора Канцеларије за КиМ, Душан Козарев каже да та странка није научила ништа из својих пораза и данас не треба да се нада да ће популизмом заслужити повратак на политичку сцену.

Према његовим речима, ДСС је "пословично позната по инертности и неспособности, а безидејност је одлика и њене садашње политике, јер оно што та странка предлаже држави јесте нечињење".

"А управо је нечињење Демократске странке Србије и њених тадашњих странака савезница довело до тога да се и Црна Гора одвоји од Србије и да Приштина у међународној заједници стекне критичну подршку за једнострано проглашење независности Косова", наглашава се у саопштењу Козарева.

Према његовим речима, апсурд је да ДСС говори о било чијем брукању, јер да зна шта је брука не би после свега, чему је активно или пасивно допринела, ништа ни саопштавала.

"Државним бродом се мора управљати са храброшћу и одговорношћу, онако како то данас чине Српска напредна странка и председник Александар Вучић, јер није довољно само бити за кормилом и не радити ништа или посматрати сове", закључује Козарев.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво