Ђурић o ДСС: Нема ту озбиљности и државотворне свести

Потпредседник СНС Марко Ђурић, у реаговању на протестну шетњу ДСС-а због политике власти према КиМ, каже да је апсурд да на Устав и националне интересе председника Србије подсећају они за време чије власти је једнострано проглашена независност Косова и Метохије и раскинута веза Србије и Црне Горе.

"Најновији перформанс ДСС-а још једном потврђује колико је мало озбиљности, државотворне свести и одговорности у ономе што се данас назива српском опозицијом", навео је Ђурић у писаној изјави, оценивши да је једини интерес свих лидера опозиције да се домогну власти.

То чине, како каже, да би могли да "у сарадњи са тајкунима наставе да черупају нашу државу, али тек након што учине све како би Србија била до ногу потучена у настојању да на праведан начин реши питање Косова и Метохије".

Уместо да се ухвате у коштац са најизазовнијим политичким проблемом у новијој српској историји, они, додао је, желе да се дочепају власти "ликујући због Вучићевог пораза који сањају".

"Штеточине које су укинуле славни Приштински корпус, доживеле крах пред Међународним судом правде, дијалог о КиМ изместили из УН у ЕУ и које су потписале низ катастрофалних договора са Приштином желе да наставе свој штеточински поход, али разни Јеремићи, Ђиласи, Јанковићи и Обрадовићи срећом данас немају ни способности, ни снаге да учине ништа више од повремених блокада саобраћаја и вандализовања фонтана по Београду", навео је Ђурић.

У изјави за медије Ђурић примећује да политику председника Вучића нападају и они који се декларативно залажу за прекид сваког дијалога са Приштином, али и они који би сутра омогућили самопроглашеном Косову чланство у УН, што, сматра, сведочи да све њих не уједињује љубав према КиМ, већ мржња према Александру Вучићу.

"Грађани, међутим, непогрешиво умеју да направе разлику између државника и политичких опортуниста, што нашој држави даје некакву шансу да заштити свој суверенитет и српски народ на Косову и Метохији", закључио је Ђурић.

Демократска странка Србије одржала је седницу Главног одбора, а затим и шетњу у знак протеста због политике власти према Косову и Метохији.

Након шетње су на степеницама испред зграде Председништва оставили Устав, Кривични законик, наочаре и лисице, као симболичну поруку председнику.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара