Ђурић o ДСС: Нема ту озбиљности и државотворне свести

Потпредседник СНС Марко Ђурић, у реаговању на протестну шетњу ДСС-а због политике власти према КиМ, каже да је апсурд да на Устав и националне интересе председника Србије подсећају они за време чије власти је једнострано проглашена независност Косова и Метохије и раскинута веза Србије и Црне Горе.

"Најновији перформанс ДСС-а још једном потврђује колико је мало озбиљности, државотворне свести и одговорности у ономе што се данас назива српском опозицијом", навео је Ђурић у писаној изјави, оценивши да је једини интерес свих лидера опозиције да се домогну власти.

То чине, како каже, да би могли да "у сарадњи са тајкунима наставе да черупају нашу државу, али тек након што учине све како би Србија била до ногу потучена у настојању да на праведан начин реши питање Косова и Метохије".

Уместо да се ухвате у коштац са најизазовнијим политичким проблемом у новијој српској историји, они, додао је, желе да се дочепају власти "ликујући због Вучићевог пораза који сањају".

"Штеточине које су укинуле славни Приштински корпус, доживеле крах пред Међународним судом правде, дијалог о КиМ изместили из УН у ЕУ и које су потписале низ катастрофалних договора са Приштином желе да наставе свој штеточински поход, али разни Јеремићи, Ђиласи, Јанковићи и Обрадовићи срећом данас немају ни способности, ни снаге да учине ништа више од повремених блокада саобраћаја и вандализовања фонтана по Београду", навео је Ђурић.

У изјави за медије Ђурић примећује да политику председника Вучића нападају и они који се декларативно залажу за прекид сваког дијалога са Приштином, али и они који би сутра омогућили самопроглашеном Косову чланство у УН, што, сматра, сведочи да све њих не уједињује љубав према КиМ, већ мржња према Александру Вучићу.

"Грађани, међутим, непогрешиво умеју да направе разлику између државника и политичких опортуниста, што нашој држави даје некакву шансу да заштити свој суверенитет и српски народ на Косову и Метохији", закључио је Ђурић.

Демократска странка Србије одржала је седницу Главног одбора, а затим и шетњу у знак протеста због политике власти према Косову и Метохији.

Након шетње су на степеницама испред зграде Председништва оставили Устав, Кривични законик, наочаре и лисице, као симболичну поруку председнику.

број коментара 6 пошаљи коментар
(недеља, 10. јун 2018, 11:47)
anonymous [нерегистровани]

kosovo

DSS sam sebe uvaljuje u još veći ponor iz koga im izlaska nema!

(недеља, 10. јун 2018, 06:51)
Maja [нерегистровани]

DSS

DSS sam sebe uvaljuje u još veći ponor iz koga im izlaska nema! Ovakvim ponašanjem ničiju podršku neće dobiti!

(субота, 09. јун 2018, 20:07)
Ivan [нерегистровани]

Ustav

Izvolite izvedite 50%+1 upisanih birača koji će glasati za izbacivanje preambule pa radite sa Kosovom šta hoćete, do tada se ne sme kršiti Ustav niti potpisati nešto što je u suprotnosti sa istim.

(субота, 09. јун 2018, 19:33)
anonymous [нерегистровани]

o пошаљи одговор Ustav

ustav je po zakonu podlozan izmeni ili zameni.Zamislite da i danas imamo Dusanov zakon u Srbiji i da nesme da se promeni pa gde to moze.Ustav obelezi jedno vreme dok se okolnosti ne promene.

(субота, 09. јун 2018, 18:05)
Ivan [нерегистровани]

Ustav

Ustav je najviši pravni akt i mora se poštovati, za kršenje ustava slede pravne sankcije.

(субота, 09. јун 2018, 17:36)
milica [нерегистровани]

milica

Dobro pamti narod za vreme čije je vlasti proglašena nezavisnost za vreme čije je vlasti pušteno preko sto zlikovaca iz OVK iz naših zatvora