Дачић: Велика ствар што ЈС има канцеларију у Паралији

Министар спољних послова Ивица Дачић присуствовао је у Паралији вечери са привредно-политичком делегацијом Јагодине коју предводи председник Скупштине тог града Драган Марковић Палма.

Вечери су, уз 350 Јагодинаца који се налазе у петодневној посети овом летовалишту у Грчкој, присустовали и министар рударства и енергетике Александар Антић и бројни пословни људи из Паралије и места Катарини, чији је Марковић почасни грађанин.

Дачић је овом приликом оценио да су Русија и Грчка највећи пријатељи Србије у свету и истакао да Грчка није признала тзв. независно Косово. Напоменуо је и да се у Грчкој налазе бројни српски храмови, у Грчкој је Хиландар, у Грчкој је "Плава гробница" и највише гробова српских јунака из Првог светског рата.

"Ми смо, са нашим коалиционим партнерима из Српске напредне странке, последњих година много урадили за нашу земљу и Србију нећемо дати ни за шта", поручио је Дачић.

Захвалио је Марковићу на организацији путовања и додао да је лепо у Грчкој, али каже да је ипак најлепше у нашој земљи.

Дачић је најавио да ће Марковић ускоро и званично бити почасни конзул Грчке, а конзулат ће бити у Јагодини, где ће га заједно отворити.

Дачић је оценио и да је "велика ствар то што Јединствена Србија већ четврту годину има канцеларију у Паралији".

Додао је и да Марковић има добре идеје, као што су Аква парк, ЗОО врт, Музеј воштаних фигура и оценио да би Србија требало да се угледа на њега, напомињући да у Србији има много способних људи, али да им понекад мањкају идеје.

Марковић је обећао да ће "Дачић бити почасни грађанин Јагодине који се проглашава на Дан ослобођење града од фашизма, 17.октобра. Политичко-привредна делегација Јагодине у којој су и медицински радници, радници у предшколским установама, чланови КУД и Женског рукометног клуба, пензионери, студенти, посету Паралији завршавају сутра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара