Коцијанчич: Никада нисам најавила састанак за данас

Портпаролка ЕК Маја Коцијанчич каже да технички дијалог Београда и Приштине није био заказан за данас и додаје да не зна за извештаје о томе да су земље чланице незадовољне начином на који су обавештене о току дијалога.

"Никада нисмо најавили састанак за данас. Консулатације са обе стране на нивоу техничких делегација и даље су у току", изјавила је Маја Коцијанчич.

Претходно је главни преговарач Приштине у техничком дијалогу са Београдом Авни Арифи изјавио да је добио позив ЕУ за учешће на састанку 7. и 8. јуна у Бриселу, али да је позив одбијен јер Приштина не жели да разговара само о ЗСО већ о свим темама.

Коцијанчич је, међутим, подсетила да је у току рад на свеобухватном споразуму о нормализацији односа у форми правно-обавезујућег споразума, на чему раде два председника уз посредовање Федерике Могерини.

"Висока представница се редовно састаје са лидерима и службе су у блиском контакту, а датум за следећу рунду дијалога на високом политичком нивоу још није одређен", поручила је Коцијанчич.

Поновила је да Европска служба за дипломатске (ЕЕАС) послове редовно обавештава земље чланице о дијалогу и да ће то чинити и даље, било директно у комуникацији Федерике Могерини са представницима земаља чланица ЕУ или кроз извештаје које службе ЕЕАС представљају у радним групама Савета.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво