Шешељ: Овлашћење и од Звездана Јовановића за ревизију поступка

Након што је добио овлашћење од Миодрага Улемека Легије за ревизију поступка у случају убиства премијера Зорана Ђинђића, лидер радикала је данас овлашћење са истим циљем добио и од Звездана Јовановића, саопштио је СРС.

Војислав Шешељ је на конференцији за новинаре у Пожаревцу рекао да му је и Звездан Јовановић потписао овлашћење да му буде правни саветник и да предузме све правне радње у циљу остваривања права на обнову судског поступка, пренео је СРС у саопштењу.

Како је напоменуо, подношење захтева за обнову процеса очекује се крајем јуна.

Шешељ је на конференцији за новинаре рекао да је у посети Јовановићу провео сат времена.

Подсетио је да је слично овлашћење добио јуче и од Милорада Улемека Легије и да сада, у контакту са њиховим адвокатима, "прелази на посао", саопштено је из СРС-а.

Улемек и Јовановић су осуђени на по 40 година затвора за убиство премијера Ђинђића, а Шешељ сматра да су "ове пресуде неодрживе".

Међутим, каже да предстојећа правна процедура "неће бити лагана ствар", али да је у том погледу оптимиста и да се ти процеси морају обновити.

Упитан о замрзнутим средствима на банкарским рачунима у иностранству, о чему су известили београдски медији, Шешељ је рекао да се тај новац на рачунима налази од 1989. године, када је на власти и даље био "комунистички режим" са којим је био у сукобу, чиме је сачувао имовину од одузимања.

Легија и Јовановић осуђени на по 40 година затвора за убиство Ђинђића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи