Вулин: Тишина међународне заједнице када се нападају Срби

Приштина жели земљу, али не жели Србе на тој земљи, изјавио је у Чачку министар одбране Александар Вулин, осуђујући напад на Србе повратнике на Косово и Метохију.

"И Приштина ће све учинити да се Срби не врате на своју земљу, а међународна заједница, иако је преузела одговорност у складу са Резолуцијом 1244 да обезбеди несметан повратак свима који су отишли са простора Косова и Метохије, то не ради када су Срби у питању", додао је Вулин.

Указао је да је већ други дан како знамо да су Срби каменовани, како им је, по ко зна који пут забрањено да за празник оду и до своје цркве да запале свећу за оне које воле и обиђу гробове који су углавном срушени, а понекад и прекопани.

"Међународна заједница ни то није допустила", рекао је министар Вулин и истакао да "два дана чекамо да се неко из међународне заједнице огласи, да неко каже да је ово варварство, дивљаштво, да је ово понашање криминалаца који морају бити кажњени".

"Два дана имамо тишину која говори више од речи. Изгледа да за Србе нема ни правде ни права, изгледа да се Резолуција 1244 не односи на Србе. Односи се изгледа на све остале", нагласио је Вулин.

Поручујући да ће Србија наставити да се бори, говори, помаже, министар Вулин је рекао да ће Влада Републике Србије сачувати Србе на простору Косова и Метохије, јер без ње они не би могли да трају, не би их било, као што ће сачувати и међународно право и Устав Србије. 

Поново се запитао мисли ли ико из међународне заједнице да проговори, да каже да није дозвољено убијати Србе, да није дозвољено покушавати да их убијете, да их није дозвољено некажњено повређивати и тући.

"Чекамо два дана, чекаћемо колико год треба. Ваљда ће неко смоћи храбрости да проговори и да каже – за Србе важе иста правила као и за било кога другог. Није дозвољено убијати Србе ни на Косову и Метохији нити било где другде. Надам се да ћемо дочекати дан када ће то неко рећи и надам се да нико неће изговорити да обе стране треба да спусте тензије, да се обе стране умире, јер овде нема две стране. Имате Албанце и Приштину која насиљем хоће да почисти то Срба што је остало и имате Србе који се боре за своје право да остану и да живе", рекао је Вулин.

"Следећи пут када буду размишљали да тзв. Косово приме у Унеско нека виде да су то ти који не дозвољавају Србима ни да оду у цркву, па како би они чували српско културно наслеђе и наслеђе Српске православне цркве", закључио је Вулин.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво