Вучић најавио ново повећање плата полицији

Председник Србије Александар Вучић је припадницима МУП-а честитао Дан полиције. Дугујемо вам сваки миран дан и безбрижну ноћ, рекао је Вучић. Најавио је да ће ове године полиција добити значајно увећање примања.

Обраћајући се окупљенима на централној манифестацији поводом Дана МУП-а и Дана полиције, председник Србије Александар Вучић је рекао да осећа изузетно страхопоштовање према службеницима Министарства унутрашњих послова.

Честитајући полицајцима њихов дан, Вучић је истакао да они свако јутро иду на посао свесни да је повратак кући увече неизвестан.

"Дивим се вашим породицама који можда једини разумеју тежину вашег посла", навео је Вучић.

Указао је да обављају најзначајније задатке у држави додајући да омогућавају живот без страха.

"Ваша улога се не примећује довољно, поистовећују је са репресијом, замерају кад сте строги и кад сте благи, а ви решавате оно што други неће, последњи сте у реду када се деле признања", навео је Вучић.

Навео је и да сада, када је одлучено да се за припаднике служби безбедности обезбеде станови по повољним ценама неки говоре да је жеља да се тиме обезбеди и потплати репресивни апарат како би неког штитио.

"Нама нико не треба да нас штити, већ само они који ће да штите нашу децу", поручио је Вучић и додао да за време актуелне власти полиција није подигла руку за политичке неистомишљенике, на грађане, на учеснике протеста...

"Дугујемо вам сваки миран дан и безбрижну ноћ" 

Навео је да припадници МУП-а штите нашу слободу, спокој, мир и безбедност и омогућавају напредак, штите закон и грађане без обзира на пол, верску и другу припадност, нашу децу и будућност, а не власт или управу.

Рекао је да многи нису свесни колико дугују полицајцима, а сви трeба да осећају понос због онога што раде и што их имамо.

"Дугујемо вам сваки миран дан и безбрижну ноћ. Дугујемо вам понос који ви треба да осећате због свега што радите и наш због тога што вас имамо", истакао је Вучић.Вучић најавио ново повећање плата полицији.

Председник Вучић je рекао да ће учинити све да полиција добије признање какво заслужује и добије ту подршку и кроз веће плате.

Вучић је истакао да је са премијерком Аном Брнабић разговарао и да га је информисала да ће и ове године добити значајно увећана примања, опрему и могућност да припадници МУП-а дођу до нових станова.

Модернизација пре свега служи да се заштите од напада, нагласио је Вучић говорећи колико је посао полицајца тежак.

Полицајац је, како је рекао, спреман да да живот за нашу слободу, мир и спокој, те и нашу државу.

Председник Србије је изнео податке и да је 70 одсто више дроге заплењено у периоду јануар-април него у прошлој години у првом кварталу, да је 45 одсто починилаца кривичних дела ухваћених на делу и да је све то више у односу на 2017. годину која је успешнија од 2008. године за 15 одсто.

"Ваш је резултат више од импресивног и захваљујем вам на томе", нагласио је Вучић и рекао да то чини у своје лично и име свих оних који то виде и знају.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво