Стефановић: Не смемо никад да одустанемо од Бриселског споразума

Приштинска страна је Бриселски споразум потписала јер нису хтели да испадну негативци, а знали су да га неће испунити, рекао је за "Радио Београд" министар полиције Небојша Стефановић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је гостујући на Радио Београду да Србија не сме никада да одустане од Бриселског споразума.

"Сећате се када је Вучић пре четири и по године рекао: ви сада имате нешто против, а видећете да ћемо се позивати на њега као на резолуцију 1244", рекао је Стефановић додајући да је тај споразум наше најчвршће упориште.

Приштинска страна је тај споразум потписала јер нису хтели да испадну негативци, већ су хтели да Срби испадну зли јер неће да потпишу, рекао је министар полиције.

"У првом тренутку су знали да неће да испуне. Сада је лопта на терену Европе", истакао је Стефановић.

Говорећи о најавама да ће у Приштини формирати тзв. војску Косова, Стефановић је рекао да не постоји ниједан међународни документ који би им то омогућио.

"Било какво формирање војске без воље српског народа и представника Срба на КиМ било би кршење прописа који су предвиђени у законодавству, али и међународних прописа. Да се не задржимо само на формално-правном, то би довело до усложњавања безбедносне ситуације, изазвало би конфликте и не би допринело стабилизацији и безбедности региона", навео је Стефановић.

Истиче да Србија наставља да у разговорима са међународним партнерима, као и са онима који су признали независност Косова, указује до чега може да доведе таква непромишљена, лоша и исхитрена одлука, усмерена против интереса Србије и Срба на КиМ.

"Настављамо да се боримо да свим могућим правним и политичким средствима спречимо да до тога дође", навео је министар Небојша Стефановић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво