Стефановић за РТС: Настављамо акције хапшења наркодилера

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже за РТС да полиција наставља са активностима хапшења наркодилера који угрожавају сигурност грађана. Навео је да држава ради на побољшању услова рада припадника МУП-а, као и да ће се трудити да обезбеди средства за ново повећање плата. Истакао је да ће сви припадници безбедносних снага, чак и они пензионисани, моћи да конкуришу за куповину станова по повољним условима.

Небојша Стефановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да су акције хапшења наркодилера усмерене на активности тих група у близини школа, јер је задатак да се, пре свега, заштите најмлађи.

"Наша акција која је била овде у Србији где су против 67 лица која се сумњиче за та дела поднете кривичне пријаве управо је била усмерена на активности тих група у близини школа, на све оно што се тиче наркотрафикинга, јер наш посао је да заштитимо грађане Републике Србије, а пре свега оне најмлађе, да их заштитимо од трговаца дрогом", рекао је Стефановић.

Подсетио је да је у претходној години заплењена 4,1 тона дроге, што је најуспешнији резултат у последњих десет година.

Нагласио је и важност међународне сарадње, чији је доказ најновија акција српске и аустријске полиције када су у Аустрији ухапшена 24 држављанина Србије, један аустријски и један црногорски држављанин.

"Међународна сарадња је важна ствар и ми заједно са полицијом и региона и Европе сарађујемо на томе јер хоћемо да штитимо, како наше држављане, тако и друге државе који су наши партнери у борби против свих облика криминала", додао је министар.

"Разумемо колико је тежак посао који раде људи у униформи"

Указао је да је држава препознала да су припадници полиције изложени бројним ризицима.

"Потпуно смо свесни значаја који полицајци имају и колико се ти људи боре да штите безбедност и сигурност наше земље, не само данас него у свим временима у нашој прошлости и хоћемо да покажемо да смо то препознали, да то разумемо и да то поштујемо", рекао је Стефановић.

Због тога, истакао је Стефановић, сви полицајци данас имају нову униформу, нова возила и довољно нове опреме.

"Наравно увек може боље и радимо на томе, али смо захваљујући напорима и председника и Владе успели да обезбедимо и повећање плата од десет одсто и наравно председник је рекао да ћемо се трудити да обезбедимо довољно средстава и за ново повећање плата", поручио је министар.

"Хоћемо да и кроз повећање стандарда и кроз обуку полицајаца, улагање у њихову заштитну опрему, покажемо да хоћемо да штитимо њихове животе, да хоћемо оштро да кажњавамо оне који нападну полицајце, јер напад на полицију је напад на државу, али и да разумемо колико је тежак, можда и најтежи посао данас који раде људи у униформи за безбедност наше земље", додао је Стефановић.

"Градња око 5.000 јефтиних станова почеће ове године"

Нагласио је да је усвајање Закона о градњи јефтиних станова за припаднике безбедносних снага веома важна ставр.

"Усвајањем овог закона створиле су се могућности да започнемо изградњу станова за полицајце, војнике, пропаднике Безбедносно-информативне агенције и других безбедносних снага наше земље и то као један важан део указивања на тежину њиховог посла и указивања поштовања према тим људима", рекао је Стефановић.

Тврди да ће градња тих станова, као што је најављено, почети ове године.

"Ја очекујем да ће око 5.000 станова бити започето ове године, али оно што је веома важно да људи знају је да сви из безбедносних снага који су конкурисали за станове, односно који ће изразити намеру да купе те станове, имаће то право да ураде, чак и пензионисани припадници снага безбедности", рекао је Стефановић.

"Не постоји одређена квота, јер хоћемо да сви добију. Нема лимита, свако ко буде желео под повољним условима, најскупља цена ће бити 500 евра по квадрату, у више градова Србије и хоћемо да таквим гестом покажемо да искрено бринемо и о стандарду тих људи и о стандарду њихових породица", објансио је министар.

Обележавање Дана МУП-а на више локација

Навео је да ће сутра бити одржана церемонија обележавања славе и Дана Министарства унутрашњих послова и полиције, као и да ће бити пропраћена целодневним активностима.

"Први дефиле ће почети већ око пола 10 и проћи ће Кнез Михајловом улицом, имамо и два гостујућа, поред нашег оркестра, оркестре Мађарске и Пољске који ће нам увеличати нашу прославу", рекао је министар.

Позвао је све грађане да дођу у 12 сати испред Дома Народне скупштине и да виде један део програма где ће бити показане неке вежбе и један део дефилеа различитих полицијских једница, возила, технике.

"Уједно ће се у Пионирском парку и на Тргу Николе Пашића на више контролних тачака, на више пунктова, видети опрема, техника и све оно што полиција користи, те ће грађани моћи да уживају заједно са полицајцима који ће им демонстрирати од оних најмањих који воле да се пењу уз вештачку стену, до технике, опреме, возила, па чак једног хеликоптера који ће моћи да виде изложеног тамо", закључио је Стефановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво