Дитман: Србија ће сачувати срце друштва усвајањем вредности ЕУ

Немачка је фер и поуздан партнер Србије на њеном трансформаторском путу ка Европској унији и посвећена је процесу проширења Уније, поручио је амбасадор Немачке у Србији, Аксел Дитман.

Кроз потпуно усвајање европских вредности, Србија ће најбоље сачувати срце свог друштва, односно омогућити својим грађанима брз и сигуран развој њихових потенцијала, сматра амбасадор Немачке у Србији, Аксел Дитман.

"Желимо Србију у европској породици и желимо да помогнемо Србији да очува здраво и динамично срце свог друштва", написао је Дитман поводом 25 година "Хемофарм фондације" у блогу на тему "Како сачувати срце друштва?", која чини срж рада једне од најдуговечнијих фондација у нашој земљи.

Србија је, како истиче, донела стратешку одлуку да постане чланица Уније, чије језгро и срце чине заједничке вредности.

То, међутим, за Србију подразумева свеобухватни процес трансформације државних и друштвених институција, судства и економије у циљу потпуне ефективне имплементације владавине права и заштите појединца и његових потреба, наводи Дитман.

"Утолико се Србија трансформише како би унапредила добробит својих грађана, а Европска унија је ту да пружи саветодавну, финансијску и техничку подршку", пише Дитман у свом блогу.

Немачка је, како додаје, фер и поуздан партнер Србије на њеном трансформаторском путу ка Европској унији, и посвећена је процесу проширења Уније, јер што шира и јача Унија, то бољи живот за грађане Европе, оцењује Дитман.

Истиче и да се систем вредности који заступа ЕУ базира на поштовању људских права и људског достојанства и да је свака политичка, економска или друштвена одлука у земљама ЕУ, утемељена у правном систему, што Уније, што земаља чланица.

"Ове вредности омогућују чланицама ЕУ стабилан, одржив развој националних економија и висок степен запослености", наводи Дитман.

Уз констатацију да се последњих година како свет, тако и ЕУ, суочавају са великим изазовима, као што су мигрантска и економска криза, Дитман каже да управо те кризе, чије решење превазилази могућности сваке земље појединачно, указују на потребу јаке и јединствене Уније.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи