Вулин: Било би лепо да ЕУ примора Приштину да поштује своју реч

Александар Вулин је, коментаришући изјаву Авнија Арифија да су разговори о ЗСО губљење времена, рекао да било би лепо да ЕУ преузме своју улогу и примора Приштину да поштује своју реч.

Министар одбране Александар Вулин је изјавио да се поставља питање да ли Бриселски споразум уопште важи за Приштину, саопштило је Министарство одбране.

"За нас важи, ми смо га спровели. Таквим изјавама које даје главни преговарач поставља се питање да ли је Приштина прихватила Бриселски споразум. Колико знам јесу. Да ли се држе своје речи? Колико сви знамо, не држе све", рекао је Вулин реагујући на изјаву Авнија Арифија, координатора за дијалог Београда и Приштине у косовској влади, да су разговори о ЗСО губљење времена.

Како је истакао, ово није питање за нас, већ за представнике ЕУ - да ли они као посредници и покровитељи разговора стоје иза тога и да ли је то њихов став или је став Приштине?

"Ако то није њихов став, онда морамо већ једном да видимо шта ће се конкретно урадити како би се Бриселски споразум поштовао до последњег слова, како га је и држава Србија поштовала, или ћемо опет чути да се обе стране уздрже", рекао је Вулин.

Нада се, како је додао, да се сад неће чути изјава да је Београд за нешто крив зато што Приштина неће да спроведе договор о формирању ЗСО

Вулин је истакао да је Србија спровела све своје обавезе и додао да би било лепо да "ЕУ сада преузме своју улогу у потпуности и да, ако не може другачије, примора Приштину да се држи своје речи, ако је држање речи њима тако непознато и тешко".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара