Тачи у Бриселу без сагласности парламента

Канцеларија привременог председника косовских институција најавила је да ће наредна рунда дијалога Београда и Приштине бити одржана у другој половини јуна у Бриселу. У разговорима ће учествовати Хашим Тачи упркос томе што у парламенту није постигнут консензус да он предводи косовски тим за дијалог.

Приштинска Коха пише да из Тачијеве канцеларије кажу да су спремни за коначну фазу дијалога, када год их буде позвала висока представника ЕУ, Федерика Могерини.

Беким Чолаку, саветник председника Хашима Тачија, како се наводи, каже да осим тога што ће се разговарати о идејама и предлозима коначног правно обаезујућег споразума, на том састанку ће се "као и увек, разговарати и о споразумима који су постигнути али још нису почели да се примењују".

"Сада је јасно да је процес дијалога о нормализацији односа између Београда и Приштине ушао у завршну фазу. Стога је у потпуности очекивано и предвидиво да се на следећем састанку разговара о модалитетима коначног споразума, који треба да означи потпуну нормализацију међудржавних односа. То за Косово значи ништа мање од реципрочног признања“, рекао је Чолаку за Коха диторе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи