Макалистер: Наставити реформе; Брнабић: Србија поуздан партнер

Председница Владе Србије Ана Брнабић истакла је у разговору са председавајућим Комитету за спољне послове Европског парламента и известиоцем за Србију Дејвидом Макалистером да Србија изузетно цени подршку коју Европски парламент пружа Србији у процесу европских интеграција.

Србија је, према речима премијерке Ане Брнабић, у претходном периоду препозната као равноправан и поуздан партнер Европске уније што је и потврђено на недавно одржаном Самиту о Западном Балкану у Софији.

Макалистер је похвалио напоре које Влада Србије чини на путу ка пуноправном чланству у Европској унији и указао на важност наставка реформи, пре свега, када су у питању поглавља 23 и 24 која се тичу владавине права и реформе правосуђа, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Када су у питању реформе у домену владавине права и реформе правосуђа, премијерка је поручила да ће се приступити у складу са представљеним оценама и препорукама Венецијанске комисије, истичући да је то најважнији задатак државе у предстојећем периоду.

Брнабићева је објаснила да су у току интензивни разговори представника владе са свим релевантним новинарским и медијским удружењима, како би се што брже приступило усвајању Медијске стратегије и заједнички дошло до најбољих решења која обезбеђују права и слободе медија у Србији.

Макалистер је указао на то да је регионална сарадња и јачање односа са суседима, као и наставак политике помирења, спољнополитички приоритет које Србија треба и даље да следи, наглашавајући да је наставак дијалога са Приштином, кључан за стабилност региона.

Макалистер је рекао да очекује да ће Резолуција Европског парламента о Србији, чије се усвајање очекује до краја 2018. године, пружити додатни подстицај европским интеграцијама Србије, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи