Брнабић са новим италијанским амбасадором

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са новим амбасадором Републике Италије у Србији Карлом Ло Кашом о билатералним односима две државе, ситуацији у региону и напретку Србије на путу ка Европској унији.

На састанку су размотрене и могућности унапређења сарадње две земље, пре свега у области економије и инвестиција, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Премијерка Брнабић подсетила је да су односи Србије и Италије пријатељски, без отворених питања и да их карактерише континуирани дијалог на високом нивоу и обострана подршка у питањима од стратешког интереса.

Италијански амбасадор рекао је да је Србија за Италију фактор стабилности у региону и важан економски партнер и нагласио да ће његова земља наставити снажну подршку Србији у области евроинтеграција, борбе против корупције, у домену владавине права, као и политици регионалне стабилности.

Ло Кашо је похвалио напредак Србије постигнут спровођењем тешких реформи, истичући да је то и лични утисак, с обзиром да је до 2008. године у амбасади Италије у Београду обављао функцију заменика шефа мисије.

Саговорници су се сагласили да су обе државе опредељене за даље унапређење економске сарадње, за коју постоји велики потенцијал.

Амбасадор Ло Кашо подсетио је да ће две државе у наредној години обележити и два важна датума, 140. годишњицу од успостављања дипломатских односа и десет година стратешког партнерства држава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво