Си одговорио Вучићу на писмо: Учвршћује се међусобно политичко поверење

Придајем велику пажњу развоју кинеско-српских односа и спреман сам да са Вама уложим напор да наше државне односе подигнемо на нови ниво, поручио је председник Кине Си Ђинпинг у одговору на писмо председника Србије Александра Вучића.

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг одговорио је на писмо председника Србије Александра Вучића, који је тражио блиску сарадњу са Пекингом у свим областима од обостраног значаја.

"Ваше писмо ме је много обрадовало. Веома ценим то што Ви поклањате велику пажњу развоју односа са Кином и активно се залажете за унапређење практичне сарадње наших двеју земаља", навео је Си у писму које је пренела Служба за сарадњу с медијима председника.

Кинески председник је истакао да се свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије одлично развија, да се учвршћује међусобно политичко поверење и да интензивно напредује практична сарадња у областима енергетске и саобраћајне инфраструктуре, као и у другим областима, што представља конкретне интересе народа наших двеју земаља.

"Сарадња у области војне индустрије и трговине представља важан израз високог нивоа међусобног политичког поверења и стратешког карактера билатералних односа Кине и Србије. Кинеска страна је спремна да са српском страном разговара о продубљивању размене и сарадње у области војне индустрије и трговине, као и сарадње у другим областима, непрекидно обогаћујући садржај Свеобухватног стратешког партнерства двеју земаља. Кинеска страна изражава добродошлицу српској делегацији, која би дошла у посету Кини на разговор о конкретним темама, у термину о коме ће се договорити наше ресорне институције", наведено је у писму.

Си је указао да придаје "велику пажњу развоју кинеско-српских односа" и да је спреман да са Вучићем уложи напор како би се односи подигли на нови ниво.

"Желим Вам велики успех у раду и добро здравље", наводи се у писму председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга.

број коментара 22 пошаљи коментар
(четвртак, 24. мај 2018, 08:50)
Milos [нерегистровани]

Prijateljstvo

Što bi rekli Kinezi 1999:"Daleka voda požar ne gasi".

(четвртак, 24. мај 2018, 08:47)
Maja [нерегистровани]

Prijateljstvo sa Kinom

Ovakvo, duboko prijateljstvo kao sa Kinom imamo sa retko kojom zemljom.

(четвртак, 24. мај 2018, 08:20)
Bane [нерегистровани]

Kina

Svakako da odnosi Srbije i Kine su na veoma visokom nivou i treba održati i nastaviti sa odličnim bilateralnim odnosima i pospešiti strateško partnerstvo u svim mogućim segmentima.

(четвртак, 24. мај 2018, 07:57)
lola [нерегистровани]

pismo

Možemo biti ponosni na prijateljstvo koje imamo sa Kinom.

(четвртак, 24. мај 2018, 07:14)
Kan [нерегистровани]

Novo

Sa Kinom smo oduvek imali odličnu saradnju. To je za nas veoma važno u svakom smislu.

(среда, 23. мај 2018, 21:55)
goran [нерегистровани]

srbija

Tradicionalno prijateljstvo sa Kinom se nastavlja zahvaljujuci pametnoj politici Vučića.

(среда, 23. мај 2018, 21:25)
aki [нерегистровани]

mimi@gmail.com

Odnosi sa Kinom nikada nisu bili bolji.

(среда, 23. мај 2018, 20:34)
Miki [нерегистровани]

Srbija

Politicko poverenje je vazno za dalji napredak.

(среда, 23. мај 2018, 20:29)
anonymous [нерегистровани]

si

Saradanja nam je kljucan faktor u napretku

(среда, 23. мај 2018, 20:04)
anonymous [нерегистровани]

Kina,Srbija,Jugoistocana Evropa i EU

Neki dan se zavrsi Samit EU-Z,Balkan u Sofiji bez ikakvih konkretnih dogovora i sporazuma o privrednoj saradnji,a Brisel ne obeca ama bas nikakvu pomoc zemljama Z.Balkana.A,sigurno ce se taj isti Brisel buniti i galamiti kad na podrucje Jugoistocne Evrope dodju kineske firme i banke sa brdom projekata i para.
I naravno da nas raduju dobri odnosi Kine i Srbije.Srecno i dugovjecno.