Дачић са кандидатом САД за директора организације за миграције

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у посету Џејмса Кенета Ајзакса, који је замолио за подршку Србије његовој кандидатури за генералног директора Међународне организације за миграције.

Џејмс Кенет Ајзакс је кандидат САД за генералног директора Међународне организације за миграције (International Organization for Migration - IOM), на изборима који ће 29. јуна ове године бити одржани у Женеви, на специјалном заседању Савета ове организације.

Представио је своје досадашње искуство у области хуманитарног рада на терену и миграција и замолио за подршку Србије овој кандидатури, сааопштило је Министарство спољних послова.

Са Џејмсом Кенетом Ајзаксом је разговарао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић је рекао да је Министарство до сада имало одличну сарадњу и подршку са Међународном организацијом за миграције када су у питању мешовитих миграциони токови у Србији, наводи се у саопштењу.

Представио је пројекте на којима Министарство сарађује са ИОМ-ом, као и њихове резултате који су веома олакшали живот мигрантској популацији у нашој земљи.

"Влада Републике Србије наставља са одговорном и хуманом политиком, када је реч о управљању мигрантском кризом, уз пуно поштовање људских права, али и интереса грађана Републике Србије", нагласио је министар Ђорђевић.

Ајзакс је изнео своје планове за даљи рад Међународне организације за миграције и похвалио сарадњу са Србијом.

Истакао је да је сарадња држава и осталих партнера од велике важности за добро управљање миграционим токовима.

Поред САД, кандидате за генералног директора Међународне организације за миграције имају и Португал и Костарика, саопштено је из МСП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво