Брнабић: Циљ Србије је ЕУ, Вулин има право на мишљење

Стратешки циљ Србије је Европска унија и од тог пута нећемо одустати, поручила је у Новом Саду председница Владе Србије Ана Брнабић и додала да министар Александар Вулин има право на своје мишљење, али да је државна политика нешто друго.

"Ми имамо наш курс, знамо шта нам је стратешки циљ, а то је Европска унија, тако да ми идемо тим корацима, мислим да је тај курс више пута потврђен. Што се тиче сарадње са свим осталим државама, Србија је апсолутно отворена и у потпуности посвећена сарадњи са свим државама", рекла је Брнабићева, одговарајући на питање да ли Србија размишља да промени своју спољну политику.

Повод за то је била изјава министра Вулина да би Србија можда требало да промени своју спољну политику уколико Европској унији приоритет буде решавање питања Косова.

"Министар Александар Вулин има право на своје лично мишљење, али државна политика је нешто друго", рекла је Брнабићева и додала:

"Знамо шта нам је стратешки циљ, али градимо и пријатељство и економску сарадњу и са другим земљама које нису чланице Европске уније. Имамо нас стратешки циљ и од тога нема одустајања."

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво