Дачић и Дион потписали Споразум о ваздушном саобраћају

Министар спољних послова Ивица Дачић и специјални изасланик канадског премијера за Европу и Европску унију Стефан Дион потписали су у Београду Споразум о ваздушном саобраћају.

Овај споразум оцењен је као веома значајан корак у даљем повезивању две земље и грађана, саопштено је из Дачићевог кабинета.

Саговорници су током састанка изразили задовољство због унапређења билатералних односа последњих година, првенствено ревитализованим политичким дијалогом на високом нивоу и развојем привредне сарадње кроз значајно присуство канадских инвестиција у привреди Републике Србије.

Дачић је захвалио на континуираној подршци Канаде на нашем европском путу и на препознавању посвећености Србије текућем реформском процесу.

У саопштењу се напомиње да су се Дачић и Дион, који је и претходни министар спољних послова Канаде, закључили да је значајно да две државе у будућности траже тачке које их приближавају и повезују.

У том смислу, овогодишње обележавање стогодишњице од завршетка Првог светског рата представља добру прилику за подсећање на историјско савезништво наше две земље и народа и традицију коју две земље имају у борби за очување најважнијих цивилизацијских тековина и вредности, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи