Управљачки тим за ЗСО: Ставови о економском делу нацрта статута ЗСО

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина разговарао је са директорима највећих привредних субјеката са севера покрајине и са деканом Економског факултета Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици о стварању услова за динамичнији развој општина са српском већином.

У складу са чињеницом да ће Заједница српских општина, према договорима постигнутим у Бриселу, имати, између осталог, надлежност вршења пуног надзора у области економског развоја локалних средина, Управљачки тим за ЗСО је саслушао предлоге експерата, оцењујући их као корисне и конструктивне, наводи се у саопштењу Управљачког тима.

Саговорници су констатовали да је неометани економски развој важан предуслов опстанка српског народа и размењена су мишљења о структури нацрта статута Заједнице српских општина у деловима који се односе на економски развој.

Деканка Економског факултета Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици Тања Вујовић нагласила је да је економска аутономија нужан пратилац борбе Срба за колективна права, те да колектив који је изложен економским притисцима не може да ефикасно брани ни своја политичка ни људска права.

Састанку су присуствовали и први човек комбината "Трепча" на северу Јован Димкић и директор хидроелектране "Газиводе" Срђан Вуловић који су истакли да су будућа снажна овлашћења Заједнице српских општина у области економије важан предуслов стабилног функционисања тих система у будућности, наводи се у саопштењу.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво