Јевтић: Пљачке Срба коче повратак, терају на исељавање

Учестале крађе имовине у српским селима у последњих неколико месеци у потпуности заустављају повратак, а на тај начин се врши притисак и на преостале Србе да се иселе из средина где се овакви инциденти дешавају, оценио је потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић.

После најновијих пљачки у селима Бабин Мост и Милошево, Далибор Јевтић истиче да оштећене породице све ређе пријављују случајеве полицији, јер су изгубиле наду да ће виновници бити приведени правди и адекватно кажњени.

"Како би међусобно поверење између два народа, српског и албанског али и поверење ка институцијама било грађено на чврстим основама, косовска полиција и правосудни систем су у обавези да активније и одлучније раде на сузбијању оваквих и сличних активности група или појединаца. Сем што уносе немир међу Србима, овакви и слични инциденти наносе огромну штету и процесу повратка и опстанка невећинских народа на Косову", саопштио је Јевтић.

Напомиње да су Срби вољни да остану на својим имањима и да ће им Министарство за заједнице и повратак у свом капацитету помоћи да ту намеру и остваре.

Захтевам по ко зна који пут и да се остале институције на Косову укључе у нешто што мора бити заједнички интерес читавог косовског друштва, а то је да мир и стабилност као и владавина права буду стално присутни., навео је Јевтић.

"Међународној заједници и свима онима чији је посао успостаљање владавине права на Косову, обраћам се са захтевом да уложе више напора да пљачке српске имовине на Косову престану", закључио је Јевтић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво