Вучић у дводневној посети Бакуу

Председник Србије Александар Вучић од данас ћњ боравити у дводневној посети Азербејџану, где ће се састати са председником те земље Илхамом Алијевим и другим званичницима, а током посете биће потписано и више споразума који ће допринети јачању односа две државе.

Вучић, који предводи делегацију Србије у којој ће бити и неколико министара, одмах по доласку у Баку прво ће имати састанак са домаћином – председником Азербејџана.

Они ће у палати Зугулба прво имати сусрет тет-а-тет, а потом ће се придружити пленарном састанку делегација две земље.

Како сазнаје Танјуг, очекује се да два председника потпишу Заједнички акциони план о стратешком партнерству две земље.

Првог дана посете Вучић ће имати састанак и са председником Владе Азербејџана Новрузом Мамадовим, док ће Алијев за госте из Србије приредити свечану вечеру.

Другог дана посете Вучић ће се састати са председником азербејџанског парламента Октајом Асадовим, али и са азербејџанским привредницима.

Такође, Вучић ће присуствовати отварању "Центра за српски језик и културу" у Бакуу када ће му бити уручен и почасни докторат.

Уобичајено је да гости азербејџанског руковоства из света обиђу Споменик Хејдару Алијеву (оцу актуелног председника), као и Старог града, па се очекује да ће то бити на агенди и посете српског председника.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво