Дачић упутио телеграм саучешћа Помпеу због жртава у Санта Феу

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић упутио је телеграм саучешћа државном секретару САД Мајку Помпеу поводом жртава пуцњаве у Санта Феу у Тексасу, у којој је убијено 10 младих људи.

"Дубоко ме је ожалостила вест о младим људима настрадалим у пуцњави у средњој школи у Санта Феу. Користим прилику да Вама и народу Сједињених Америчких Држава, у име Министарства спољних послова Републике Србије и у своје лично име, упутим изразе најдубљег саучешћа, као и најискренијег саосећања са породицама које су изгубиле своје највољеније и брз и успешан опоравак повређенима", пише у телеграму.

Нажалост, додаје Дачић, губици младих живота још једном подсећају да држава али и појединци младима морају посветити пажњу и бригу, јер су они ти који нас наслеђују и којима остављамо у наслеђе бригу о нашим друштвима и државама.

"Морамо заједнички радити на заштити младих и њиховој сигурнијој будућности", наводи се у телеграму саучешћа шефа српске дипломатије.

У средњој школи у тексашком граду Санта Феу, нападач је у петак убио 10 особа, углавном ученика, и ранио још 10 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво