Кубуровићева и Коновалов о сарадњи у области правосуђа

Министарка правде Србије Нела Кубуровић састала се у Санкт Петербургу са министром правде Руске Федерације Александром Коноваловим, са којим је разговарала о сарадњи у области правосуђа, као и о даљем унапређењу односа два министарства.

Нела Кубуровић и Александар Коновалов сагласили су се да је у претходном периоду постојала добра веза два министарства када је речи о борби против екстремизма и изразили задовољство недавно закљученим споразумом између тужилаштава две државе, саопштило је Министарство правде.

Коновалов је истакао да између српског и руског народа владају братске везе, те да такве односе треба неговати и између носилаца правосудних професија две државе.

Изразио је велико задовољство због сарадње на пољу међународно правне помоћи, уз оцену да и поред тако добрих односа, увек треба стремити бољем и даљем унапређењу сарадње, саопштило је Министарство.

Руски министар правде захвалио је српској делегацији са Кубуровићевом на челу, на учешћу на престижном правном форуму, који ове године броји више од 4.000 учесника.

Министарка правде Србије осврнула се на Уговор из 1962. године, на основу којег се одвија сарадња са Руском Федерацијом и што је још један разлог који потврђује потребу закључења новог Уговора.

Кубуровићева и Коновалов, поред сарадње у кривичним стварима, осврнули су се и на сарадњу два министарства у грађанској материји, нарочито на ону која постоји између две Коморе јавних извршитеља.

Министарка правде Србије борави од 16. до 19. маја у званичној посети Санкт Петербургу, на позив Министарства правде Руске Федерације, поводом одржавања Осмог међународног Форума у области правосуђа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво