Линта нови председник Одбора за дијаспору, Костић смењен

Посланик Двери Иван Костић смењен је са места председника скупштинског Одбора за дијаспору, а за новог председника је изабран његов досадашњи заменик Миодраг Линта.

Посланик СНС-а Александар Марковић рекао је Танјугу да је Костић смењен јер је злоупотребио функцију председника тог одбора у страначке сврхе, док шеф посланика Двери Бошко Обрадовић верује да су разлози за Костићеву смену другачији.

На конференцији за новинаре у парламенту, Обрадовић је рекао да је данашњом сменом Ивана Костића смењен последњи председник одбора који долази из опозиције.

"Опозиција од овог тренутка нема ниједног председника одбора. Сви који су присуствовали седници одбора за дијаспору и Србе у региону могли су констатовати једну необичну ствар, да владајућа већина тражи смену, а не може да наведе ниједно образложење", рекао је Обрадовић.

Каже да се може закључити да разлога за смену нема, а да он може да понуди, како је рекао, два рационална образложења, први је зато што је "Костић био добат домаћин са другим колегама из одбора Наталији Поклонскајој, а то је засметало западним партнерима или зато што се показао као врло успешан и почео да штрчи".

Обрадовић је рекао да је Костић одбор водио ванстраначки, без патријских интереса.

Нови председник одбора Миодраг Линта са листе СНС-а захвалио је Костићу са којим је, како је рекао новинарима, имао добру сарадњу у претходне две године, али је истовремено желео да демантује Обрадовићеве тврдње.

"Прва неистина јесте да је Иван Костић смењен због налога западних ментора, а због посете посланице Наталије Поклонскаје. То апсолутно није тачно, добро је познато да председник и Влада Србије имају никад бољу сарадњу са руском федерацијом, а недавна посета председника Вучића Москви најбоље говори о квалитету те сарадње", рекао је Линта.

Такође је навео да је неистина да је владајућа коалиција незаинтресована да се побољша положај Срба у региону.

"То је сполутна неистина, управо актулена власт чини све што је могуће да побољшамо положај Срба у региону, посебно на подручју Хрватске, Федерације БиХ", истакао је Линта и поручио да ће одбор на чијем је сад челу настојати да побољша сарадњу са министарствима и другим институцијама у циљу решавања проблема дијапосре и да оснажи везе дијаспоре и матице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво