Дачић и Киф о састанку Берлинског процеса у Лондону

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је амбасадора Велике Британије у Београду Дениса Кифа, који му је уручио позив за учешће на састанку Берлинског процеса у Лондону у јулу.

Амбасадор Киф уручио је министру Дачићу позивно писмо британског министра спољних послова Бориса Џонсона за учешће на предстојећем Самиту о западном Балкану, који ће, у оквиру Берлинског процеса, бити одржан у Лондону, 9. и 10. јула 2018. године, саопштио је МСП.

Ово ће бити пети у низу Самита о западном Балкану од када је Берлински процес, као неформалну иницијативу, лансирала немачка канцеларка Ангела Меркел, августа 2014. године.

Министар Дачић и амбасадор Денис Киф су на састанку разменили мишљења о темама и очекивањима од предстојећег Самита у Лондону, посебно у областима регионалне сарадње, безбедности и сарадње у области економије.

Дачић је информисао Кифа о досадашњим активностима Србије у оквиру Берлинског процеса, као и приоритетима Србије на предстојећем Самиту о западном Балкану у Лондону.

Током разговора министар Дачић и амбасадор Киф разменили су мишљења и о актуелним и предстојећим активностима на билатералном плану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво