Посланичка питања члановима владе и надлежним органима

Посланици Скупштине Србије постављали су питања члановима владе и надлежним органима, а интересовало их је када ће бити укинут Закон о начину исплате пензија, докле се стигло са истрагом за убиство Оливера Ивановића, као и о штрајку у фабрици "Кајзен".

Посланик Нове Србије - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић осврнуо се на састанак ЕУ и Западног Балкана у Софији, наводећи да је најављиван као коначна прекретница на европском путу.

Он је раније питао шта Србија чини и да ли координира напоре у вези са тим Самитом са Шпанијом која је најавила да неће присуствовати, а затим констатовао да је очигледно да није, јер је Србија послала највишу државну делегацију у Софију.

Посланик СРС Миљан Дамјановић питао је председника и премијерку о "фамозном плану за Косову који је стигао". То је, приметио је Дамјановић, нешто што се већ дешавало у Рамбујеу, и указао на изјаве званичника да без предаје КиМ нема уласка у ЕУ.

Мирјана Драгаш из СПС питала је колико је средстава у 2018. години опредељено за мере популационе политике јединицама локалне самоуправе, да ли постоје пројекције да се она повећавају и да ли се планирају нове мере.

Ненада Божића из посланичког клуба Слободних посланика занимало је докле се стигло са истрагом убиства Оливера Ивановића с обзиром на то да, како каже, Ивановићеви сарадници страхују да се на истражне органе врши притисак и да су шансе мање да се уради квалитетна истрага како време протиче.

Питање за Агенцију за борбу против корупције и МУП имала је самостална посланица Мариника Тепић.

Она их је питала да ли су упознати са "коруптивним радњама", за које тврди да има доказе, у чијем је ланцу учествовала Апотека Панчево, народни посланик Жељко Сушец и Смиљка Сушец за коју, каже, постоје докази да је мајка посланика.

Посланица ДС Гордана Чомић имала је питање за министра Зорана Ђорђевића - шта је министарство за рад урадило поводом штрајка у фабрици Кајзен где су раднице недавно обуставиле рад, тражећи исплату зарада и прековременог рада.

Посланик Народне странке Мирослав Алексић питао је председника и Владу Србије када ће бити укинут Закон о привременом уређивању начина исплате пензија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара