Делави: Ускоро финална фаза дијалога Београда и Приштине

Амерички амбасадор у Приштини Грег Делави, најавио је да ће финална рунда дијалога Београда И Приштине почети веома брзо, сматрајући да 2018. треба да буде година успеха у дијалогу.

"Мислим да постоје ствари које су позитивне у дијалогу, али обе стране су дужне да спроведу обавезе које су већ преузеле. Мислим да би 2018. требало да буде година успеха дијалога, да се крене напред у односима између Косова и Србије и оствари  напредак", рекао је Делави приштинском каналу Дукађини.

Позвао је политичке странке на КиМ да разговарају о будућим односима са Београдом.

Говорећи о идеји размене територије, нагласио је да САД не подржавају такву идеју, ни друге идеје које ће донети више проблема него решења.

"Идеја о размени територије блокира креативно размишљање обеју страна о коначном решењу. Не подржавамо размену територија или идеје који би могле узроковати више проблема него решења", рекао је Делави.

Додао је да не сматра да је формирање Заједнице српских општина претња Космету, већ да је добра прилика за повећање стабилности и разумевања тамо где су начињени пропусти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво