Јевтић и Симић: Срби су увек спремни за решавање проблема

Функционери Српске листе, Далибор Јевтић и Игор Симић разговарали су у Приштини са Иланом Гудманом, службеником Стејт департмента задуженом за КиМ, којем су пренели да на Косову има пуно проблема, али да су Срби увек спремни да по свим питањима разговарају.

Далибор Јевтић и Игор Симић наводе да су Срби увек спремни да о свим питањима разговарају како би се на конструктиван начин проблеми решавали на добробит свих народа.

"Били смо и бићемо и даље фактор стабилности и страна која сматра да је дијалог најбољи начин за превазилажење свих криза", навели су Јевтић и Симић.

Они су званичнику Стејт департмента Илану Гудману рекли да је њихов приоритет борба за побољшање живота и опстанак Срба на Косову и да се политика представника Српске листе заснива управо на овим принципима, саопштено је из Српске листе.

"Један од начина да живот Срба на Косову буде бољи је управо и формирање Заједнице српских општина и зато се на њеном што скоријем формирању толико инсистира. Срби на Косову знају шта желе и због чега им треба формирање ЗСО-а", истакли су Јевтић и Симић.

Пренели су му да су одбијани захтеви представника Срба да се ствари од суштинског значаја за невећинске народе решавају на институционалан начин, и да је и то поред догађаја од 26. марта допринело да се донесе одлука о изласку из институција.

Истакнуто је такође да се многи закони који су донети непоштују и да се на овим стварима мора озбиљно радити.

Илан Гудман је током састанка рекао да је став Стејт департмента јасан, а то је да се сви бриселски договори морају импламентирати и да нема двоумљења око тога.

"Инсистираћемо на овим стварима и у Београду и у Приштини". рекао је Гудман.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво