СДПС предлаже Декларацију о борби против насиља

Социјалдемократска партија Србије (СДПС) проследила је парламенту предлог Декларације о борби против насиља и говора мржње, изјавио је посланик те странке Мехо Омеровић.

Омеровић је новинарима у Скупштини Србије рекао да су од 1991. године до данас усвојене 26 различите декларације, али ниједна која се односи на насиље, претње и говор мржње.

"Појачано присуство насиља, говора мржње и претњи је постало озбиљан проблем. Медијски натписи говоре да је стопа насиља веома забрињавајућа. Такође, извештај државних институција, али и НВО потврђују наше страхове. Насиље се дешава свуда", рекао је Омеровић.

Уколико систематски и на време као друштво и преко скупштине не реагујемо, насиље и говор мржње могу довести до озбиљних проблема, додао је Омеровић и навео да се не сме олако прећи преко таквих појава јер су оне опасне. 

"Затварењем очију пред есктремистима, додатно ћемо охрабрити њихове представнике, како појединце тако и групе", истакао је Омеровић.

Он сматра да би Народна скупштина усвајајући Декларацију послала јасну поруку и потврдила да ће реаговати и спроводити демократске вредности, да ће поштовати људска и мањиска права, те да ће борба против насиља бити један од приоритета.

Омеровић очекује подршку свих посланичких група у Народној скупштини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво