Одржан први састанак о системском уређењу медијске писмености

У Министарству културе и информисања је одржан први консултативни састанак на тему "Медијска писменост - системско уређење области", на коме су се окупили сви заинтересовани актери који желе да допринесу проналажењу системског решења за унапређење ове области.

Помоћница министра за информисање и медије Славица Трифуновић је истакла да је неопходно да се сви квалитетно израђени документи и искуства спровединих пројеката у овој области укрсте и буду основа за даље заједничке активности које ће решавати ову област, саопштило је Министарство културе.

"Данас је појам медијске писмености садржан у Закону о јавном информисању и медијима, Закону о јавним медијским сервисима, Закону о основном образовању и Закону о образовању одраслих", рекла је Трифуновићева.

Имајући у виду да је системско укључивање медијске писмености у образовни систем тема која захтева мултидисциплинаран приступ и интерресорну сарадњу, следећи корак је формирање Радне групу за израду курикулума за основно и средње образовање, која ће бити технички подржана кроз пројекат Делегације Европске уније Медијске реформе, чија се једна компонента бави медијском писменошћу.

Састанку су присуствовали представници Министарстава просвете, науке и технолошког развоја, Министарства омладине и спорта, институција, међународних организација, донатора, јавних медијских сервиса, регулаторног и саморегулаторног тела, професионалних и медијских асоцијација, академске заједнице и цивилног друштва, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи