Вулин: Србија има шта да научи, али и шта да покаже

Министар одбране Александар Вулин разговарао је у Бриселу са извршним директором Европске одбрамбене агенције (ЕДА) Жоржом Домеником о унапређењу сарадње.

"Србија има шта да научи, али и шта да покаже својим европским партнерима", поручио је Александар Вулин.

Министар Вулин је током посете седишту ЕДА у Бриселу, са Домеником разговарао о сарадњи Србије и Европске уније у области одбране и размени искустава.

"ЕДА јесте важан партнер са којим разговарамо и сарађујемо у области војне медицине, разминирања неексплодираних средстава, али и за нас веома важној оболаст хеликоптерске обуке будући да добијамо нове хеликоптерске системе којима ојачавамо нашу војску", изјавио је Вулин.

Он је нагласио да је за Србију важна и помоћ ЕДА када је у питању стандардизација и укључивање прозвода домаће одбрамбене индустрије у европско тржиште муниције.

"Наставићемо сарадњу и унапредити је на обострану корист. Србија има шта да наући, али и шта да покаже својим европским партнерима", закључио је Вулин.

Министар Вулин је у Бриселу нагласио да је Република Србија војно неутрална земља и да као таква може да сарађује са парнерима и на Истоку и на Западу.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара