Вучић: Ђилас Роме трпао у контејнере, а прича о фашизму...

О фашизму говори човек који је Роме "трпао у контејнере", приметио је председник Александар Вучић у коментару на интервју Драгана Ђиласа. На његове тврдње да није тајкун, већ пословни човек – констатовао је да о томе најбоље говори чињеница да су његови приходи после силаска с власти били 60 пута мањи.

Председник Србије Александар Вучић реаговао је на тврдње које је лидер "Савеза за Србију" Драган Ђилас изнео у интервјуу за Блиц.

Ђилас је коментарисао инциденте током конститутивне седнице београдског парламента када је оптужен за напад на одборника владајуће већине и када су, како тврди, представници СНС-а спречили да се чује не његов, већ глас преко сто хиљада људи које "Савез за Србију" представља. Дан када се актуелна власт буде променила биће, као и 9. мај, слављен као дан победе над фашизмом, рекао је Ђилас.

"О фашизму говори човек који је Роме трпао у контејнере, и било нам је потребно три милиона евра и четири године да тај проблем решимо са ЕУ", рекао је Вучић.

"Што се фашизма тиче, мислим да су и наши људи видели како је Србија обележила Дан победе над фашизмом, где и како је Србија тим поводом била уважена", нагласио је председник.

Приметио је, у том контексту, и како с њим новинари разговарају и да му поставе питања о свему, како својевремено нису смели да поставе Ђиласу.

"Нисте то смели да урадите са Драганом Ђиласом од 2008. до 2012. године... Смели сте Тадићу, да будем искрен, али Ђиласу нико нигде", рекао је Вучић, а, на опаску једног новинара да им је Ђилас "запупио врата", додао: "Добро сте прошли, следећи пут чувајте главу".

Ђилас је у интервјуу београдском листу рекао да никада није учествовао у приватизацији, као и да није радио са државним фирмама. Четрдесет одсто бизниса му је било у земљама региона, од Словеније до Македоније, где, како је рекао, тешко да је могао да има политички утицај. У политику је, тврди, ушао као остварен и економски успешан човек 2004. године.

На Ђиласове тврдње да није тајкун, те да се није енормно обогатио управо користећи политички утицај, Вучић је изнео податак да је Ђилас 2007. године пријавио женину кућу на Дедињу, аутомобил САБ, 2003. годиште и 70.000 евра уштеђевине.

"Он 2016. пријављује, а од 2013. није на власти, да само у својим некретнинама има два милиона и 22.000 евра вредности, плус четири и по милиона евра за једну зграду и то није четири и по милиона, већ пута два – дакле то је 6.522.000 евра. То је све зарађено у периоду од 2007. до 2012. године", указао је Вучић.

Како је рекао, на то треба додати и 25 одсто власништва над "Мултиком групом", плус остатак власништва у тој групи...

Реч је, каже Вучић, о око 50 милиона евра стечених између 2007. и 2012. године, са укупним приходом од око 180 милиона евра, а није реч о производњи, и то све време док је био на власти...

Додао је да о томе говори и чињеница да је добит коју је Ђилас пријавио за 2016. годину чак 60 пута мања него у 2012. години, када је био на власти.

"Толико о бизнису", констатовао је Вучић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара