Српска листа: Јовановић покушава да каријеру настави на КиМ

Српска листа је, поводом изјава лидера ЛДП Чедомира Јовановића, саопштила да су "поново активирани удворички елементи унутар српске политичке сцене", и то у тренутку када се води снажна дипломатска борба за постизања компромисног решења са косметским Албанцима.

"Чедомир Јовановић, истрошени политичар и послушник страних ментора у жељи да се додвори својим спонзорима и заради који долар од албанског лобија, посетио је Приштину и рецитовао на глас жеље Албанаца, нападајући сопствену државу и Српску листу", истиче се у саопштењу.

Како додаје, радује да тај "опортуниста, који је на изборима у Србији имао мање освојених гласова него што је било неважећих листића", напада Српску листу, "јер то говори да смо на правом путу заштите српских националних и државних интереса у врло тешким околностима које владају на политичкој и друштвеној сцени на Косову и Метохији".

Српска листа указује да Јовановић није упитао своје домаћине где је 40.000 Срба из Приштине и 230.000 са целог Космета, или зашто српске повратнике нападају и пљачкају сваког дана, "јер то није текст који му је наручен од ментора, као што нас не чуди што се у свему слаже са Албанцима, а против интереса српског народа".

"Очигледно је да он покушава да своју каријеру настави на Косову и Метохји, где би, верујемо, освојио симпатије и гласове великог броја Албанаца", пише у саопштењу.

Лидер ЛДП је изјавио за приштинску РТК да су Срби на Косову "таоци Београда", да су посланици Српске листе "експозитура београдске политике" и поновио став да је Србија "своју трагичну причу као држава на Косову окончала 1999".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара