Министар Вујовић поднео оставку

Министар финансија Душан Вујовић поднео је оставку на ту функцију из личних разлога.

Душан Вујовић је, како незванично сазнаје РТС, одлучио да се са места министра финансија у Влади Србије повуче из здравствених разлога.

Како су раније о оставци јавили београдски медији, он је у оставци навео да су четири године, колико је дуго био министар, "сасвим довољне да се човек покаже на јавној функцији".

Вујовић је обављао функцију министра привреде у Влади Републике Србије у периоду од 27. априла до 4. августа 2014. Потом је именован за министра финансија, наследивши Лазара Крстића, и ту функцију обављао је до августа 2016. године. На месту министра финансија био је и у мандату од августа 2016. до јуна 2017. године, као и у најновијем сазиву владе.

Дипломирао је, магистрирао и докторирао на Економском факултету у Београду. Постдокторске студије завршио је на америчком универзитету "Беркли".

Радио је као асистент на Институту за међународну политику и привреду у Београду и као асистент на Економском факултету у Београду, а потом и као доцент и ванредни професор на том факултету.

Био је дугогодишњи сарадник Светске банке. Руководио је програмом стручног усавршавања кадрова из економских министарстава земаља у транзицији из источне и јужне Европе, бившег СССР-а, Кине и Вијетнама.

Радио је као представник Србије и Црне Горе у Савету директора СБ, руководио је програмом СБ у Украјини, и био водећи економиста те банке за Европу и централну Азију.

Од 2011. године радио је као консултант Светске банке и УСАИД у области иновација, буџетске реформе и реформе јавног сектора.

Часопис Глобал маркет изабрао је Душана Вујовића за министра финансија године за централну и источну Европу за 2017. годину. Оцењено је да је фискалном консолидацијом преокренут тренд пораста јавног дуга који је сада у опадању, а Србија је, после 10 година, у 2016. остварила суфицит у буџету пре преузимања старих обавеза.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи