Приштинске странке не желе да Тачи води дијалог са Београдом

Ниједна од косовских политичких партија не жели да Хашим Тачи води разговоре са Београдом, један је од закључака округлог стола под насловом "У потрази за консензусом: Дијалог Косово-Србија и перспектива проширења ЕУ", преноси КТВ.

Током расправе политичке партије су мисију косовског председника Хашима Тачија као преговарача назвале неуспешном.

Шеф посланика Иницијативе Биљал Шерифи иронично је приметио да би, ако се Тачијев посао преговарача преведе на језик спорта, то било испадање из лиге, а не напредак, тако да би он требало да се држи подаље од преговарачког стола, преноси Коха диторе.

Шеф посланика Алијансе за будућност Косова (АБК) Ахмет Исуфи сматра да о овоме треба да одлуче политичке партије, пошто влада има много унутрашњих проблема којима мора да се бави.

Главни уредник Коха диторе Агрон Бајрами рекао је да већ неко време цивилно друштво инсистира на томе да је консензус неопходан и да је Косово већ било у обавези да изгради платформу за разговоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво