Шешељ и Божовић о одласку у Хртковце

Српска радикална странка одржаће митинг у Хртковцима 6. маја, а ако полиција писаним путем забрани скуп, онда ће радикали на Ђурђевдан доћи у то место, "размилети се и шетати до миле воље" – рекао је новинарима у Скупштини Србије лидер радикала Војислав Шешељ. Демократе поручују да ће спречити Шешеља да се врати на "место злочина" и да ће са грађанима покушати да спрече радикале да дођу у Хртковце.

Упркос томе што је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао да полиција неће дозволити никаква окупљања у Хртковцима 6. маја, Војислав Шешељ наглашава да на митинзима СРС-a никада није било инцидената, да су митинзи слободна ствар и да нема разлога за забрану.

Скуп ће, каже, обезбеђивати редари Српске радикалне странке у прописаној униформи, а ако их полиција нападне, одмах ће сести на земљу. У случају да стигне званична забрана, у Хртковцима неће бити озвучења и бине, каже Шешељ и додаје да ће то бити радикалски Ђурђевдански уранак, јер грађане нико не може да спречи да слободно шетају.

Војислав Шешељ поручује да ће се борити да обори пресуду Трибунала у Хагу, према којој је у Хртковцима пре 26 година починио злочин против човечности.

Ни Демократска странка не одустаје од намере да 6. маја буде са грађанима Хртковаца.

Балша Божовић је рекао новинарима у Скупштини да ће спречити Шешеља да се врати на "место злочина", ако то већ неће да учини држава.

Поручује да неће правити митинг, већ да ће заједно са грађанима покушати да спрече радикале да дођу у Хртковце.

Божовић не каже како ће то учинити и како ће Демократска странка, која неће имати обезбеђење, спречити инциденте.

Поручује да може да дође само до ситуације "да се бране" и да неће дозволити да се забраном скупа изједначе грађани и ратни злочинци.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи