Левандовски: Ако желите боље односе са САД, морате да дођете

Било која земља која жели јаче и боље односе са Сједињеним Америчким Државама, сада, у време администрације Доналда Трампа има јединствену прилику за то јер је овај председник окренут будућности и грађењу нових односа, рекао је у Београду амерички изборни стратег и политички коментатор Кори Левандовски, који је годину и по дана радио као менаџер Трампове кампање.

"Ваше веће присуство у Вашингтону је кључно за унапређење односа. Надам се да ћете ову прилику искористити", рекао је Левандовски одговарајући на питање учесника дискусије, у организацији ТГИ групе и НВО "Ист Вест бриџ", о Трампу и о томе како види будуће односе Србије и САД.

Према његовим речима, Трампова админстрација веома је окренута будућности и оно што се дешавало у прошлости не прејудицира оно што ће бити у будућности.

"Године када је Стејт департмент водио политику у погрешном правцу су, надамо се, готове. Ако можемо да имамо чвршће везе, то ће се десити захваљујући вашем јачем присуству у Вашингтону", сматра Левандовски.

"Да је победила покварена Хилари (како је зову у Америци), можете да замислите каква би била њена спољна политика - потпуно у складу са администрацијом Обаме и сада бисмо могли да имамо и нуклеарну кризу. Ова администрација жели нове прилике и да крене у будућност са новим односима, да се односи надограђују", рекао је Левандовски.

Он је подсетио да се ове године навршава 100 година од како је Вудро Вилсон подигао српску заставу на Белој кући, али се, према његовом мишљењу, од сада може констатовати повлачење људи од сарадње са Вашингтоном.

"Треба више да негујете те односе, ако то не будете радили, мени на памет падају 174 земље које то раде сваки дан, предлажу своје идеје, привлаче америчке институције", рекао је Левандовски.

Према његовим речима, веома је важно јако присуство привредног сектора из Србије у Вашингтону, који ће потом едуковати доносиоце одлука, а са друге стране, Конгрес ће моћи да зна шта се овде дешава, да ли има простора за раст и улагања.

"Важно је да ваше пословно окружење проводи време у Вашингтону, и едукују оне који доносе одлуке о могућностима за сарадњу. Овај председник разуме привреду која представља оквир за отварање нових радних места, више него иједан други", рекао је Левандовски.

На вама је да дођете ако желите боље односе са Вашингтоном, закључио је Левандовски.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво