Зукорлић: Ситуација у Санџаку не може бити оптимистична 

Председник Странке правде и помирења и народни посланик Муамер Зукорлић, разговарао је у Новом Пазару са делегацијом ОСЦЕ, којима је рекао да се, с обзиром на општу политичку ситуацију у Санџаку, где власт од 90-тих контролишу две политичке партије – СДА и СДП, не може бити оптимистична.

Зукорлић је, како се наводи у саопштењу достављеном медијима, делегацији ОСЦЕ, коју је предводила Миаела Туман, рекао да те две странке недозвољавају развој неопходне политичке културе и унапређивање политичке свести.

"Ако додамо томе да су криминал и корупција један од најдоминантнијих фактора у Санџаку, уз јасну спрегу криминала, политике, правосуђа и полиције, није тешко схватити зашто многи од младих у Санџаку виде спас у бежању са ових простора", навео је Зукорлић.

Рекао је и да је економско-социјална ситуација, као последица тога, "очајно лоша и због веома лоше саобраћајне инфраструктуре скоро да је немогуће покренути озбиљну економско-социјалну иницијативу".

Иначе, делегација ОСЦЕ се у разговору интересовала за опште политичко стање у Санџаку, са посебним освртом на ескалацију насиља у последње време, као и могући развој политичке ситуације у контексту стратешког партнерства између, како се наводи, СДА и СДП.

Гости су се такође интересовали за став Странке правде и помирења у вези промене законске регулативе о националним саветима, те програмским одредницама ове странке у вези са предстојећим изборима за Бошњачко-национално вијеће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво