"Имаћемо најмодерније опремљеног војника"

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да Војска Србије мора да буде снажан одвраћајући фактор за свакога ко би покушао да изврши агресију на нашу земљу. Поручује да ћемо имати најмодерније опремљеног војника и да ће се за војску издвајати више новца. Међутим, тражиће и резултате.

Александар Вучић је на пријему поводом Дана Војске Србије рекао да држава издваја 600 милиона евра за војску, што је мало у поређењу са војскама великих земаља. Истиче, међутим, да то за Србију није мало новца и поручио да ће се издвајати и више јер то сада може да се уради због спроведене фискалне стабилизације и суфицита.

Напоменуо је, међутим, да ће заузврат тражити резултате. "Неће моћи да се догоди када генерална инспекција дође у бригаду да је пола војника на поштеди јер не могу да прођу тест физичке припремљености, потребно је више озбиљности и одговорности", рекао је Вучић у обраћању у Председништву Србије.

Мораће, напомиње, да буде више озбиљности и одговорности. "Све то говорим зато што је војска најбољи део нашег друштва и најбољи систем нашег друштва и желимо да буде још бољи", рекао је Вучић.

Војска мора увек да буде спремна да одговори на сваки изазов, поручио је председник Србије.

"Молим вас да будете још посвећенији", поручио је Вучић, додавши да војска мора да буде одвраћајући фактор против свакога ко жели урушавање Србије, мора да буде спремна да одговори на све изазове.

"Наша будућност биће другачија, имаћемо најмодерније опремљеног војника, ма колико времена чекали пушке, или јачање наменске индустрије", рекао је Вучић.

"Али мораће да се ради са још више ангажовања и са још већом посвећеношћу", нагласио је.

Припадницима ВС је поручио да су пред њима озбиљни задаци, и да морају увек да буду спремни да одврате сваког потенцијалног агресора.

"Србија мора увек бити спремна", рекао је председник Србије и назначио да је политика та која треба да чува мир и стабилност, да никада војска не буде употребљена, "али војска у сваком тренутку мора бити спремна, јер само тако нечему служи", поручио је Вучић.

Председник је рекао да се данас обележава највећи војни празник, у знак сећања на више од два века од Таковског устанка, а ради вредновања традиције обележавања сећања на жртве и учеснике оружаних сукоба.

"Војни празник се обележава ради учвршћивања даље афирмације принципа родољубља, антифашизма, антисемитизма, разумевања и сарадње, уз уважавање културолошких различитости зарад будућности и мира како у земљи, тако и у региону. Војска Србије се представља у добром светлу како само она уме", истакао је српски председник.

Вучић је додао и да не можемо а да не оживимо осећај заједништва и одамо почаст уз дужно поштовање, како храбрим војсковођама, тако и владарима и командантима.

Пред Војском Србије није само празновање и нису само синдикални захтеви, пред Војском Србије је да буде снажан одвраћајући фактор за свакога ко би покушао, и неко би помислио да може, да изврши агресију на нашу земљу, закључио је председник Србије.

број коментара 20 Пошаљи коментар
(понедељак, 23. апр 2018, 18:24) - zoran [нерегистровани]

najmodernije opremljeni vojnici

Sa budzetom of 600 mil. evra nema jake vojske, pa cak i od par miljijardi.

(понедељак, 23. апр 2018, 17:21) - anonymous [нерегистровани]

Dosta priče

Već godinama čujem ''biće, imaćemo, dobićemo''. Dosta vše sve u budućnost, Hoćemo u sadašnjost.
Gde su Migovi 29, tenkovi, transporteri i sve ostalo što obećavate ? Ili je to samo obećanje ludom radovanje ?

(понедељак, 23. апр 2018, 16:07) - anonymous [нерегистровани]

Kole

Samo jaka vojska Srbije će doprineti da se trajno sačuva mir na Balkanu.

(понедељак, 23. апр 2018, 16:04) - Veseli [нерегистровани]

Napredak

Samo snažna i sposobna vojska može biti garant stabilnosti i mira, a bez toga nema ni ekonomskog napretka!

(понедељак, 23. апр 2018, 15:00) - anonymous [нерегистровани]

kupuj

Predsedniče, kupuj S300 i Pancir sisteme!Treba nam PVO hitno, dosta više priče.Šta se čeka?Hoćeš opet da nam sve unište i da ništa ne ostane?

(понедељак, 23. апр 2018, 13:49) - Lola [нерегистровани]

"Имаћемо најмодерније опремљеног војника"

Vojska je stub jake drzave i u nju treba i vredi ulagati!

(понедељак, 23. апр 2018, 13:31) - anonymous [нерегистровани]

Moze vojska

Svojim radom..mehanizacijom i disciplinom...Opravdati svaki dinar...i imati i stanove i odmaralista i jake plate....Koja je svrha vojnika i njegovog radnog vremena provedenog u kasarni???Kupite mehanizaciju..pa na teren...popravak cesta..kopanje vodovoda..krcenje kanala....Imati ce i kondicije i podrsku naroda....a oficiri iz kancelarija i sluzbenih vozila..takode na terenu.....Dati svima platu od 1000eura....ali da se zaradi.....ako to nisu u stanju u miru....kako bi nas branili u ratu....zbog plate???

(понедељак, 23. апр 2018, 13:22) - anonymous [нерегистровани]

Mir i Stabilnost

Vojska je vazna da zivimo u miru kako Srbija tako i Srbi u regionu

(понедељак, 23. апр 2018, 13:20) - anonymous [нерегистровани]

VS

Srećan vam Dan VS! Hvala vam za svaku mirno prospavanu noć! Vi ste čuvari našeg mira i stabilnosti zato je svaki dinar uložen u vas opravdan višestruko. Stabilnost naše zemlje nema cenu. Želim vam srećn rad i u budućnosti!

(понедељак, 23. апр 2018, 13:12) - kornjacarade [нерегистровани]

vojska

bitno je da se ulaže u vojsku srbije jel su oni čuvari nezavisnosti suverenosti naše države