Вулин: Не бих био са хрватском владом у Јасеновцу

Министар одбране Александар Вулин поручио је да ће, дошао он у Јасеновац или не, истина о том логору остати неупитна.

"Не знам одакле министрима Владе Хрватске идеја да бих ја дошао у Јасеновац у време када би они положили венце у Јасеновцу", изјавио је Вулин Танјугу, коментаришући полемику шефице хрватске дипломатије и медија о томе да ли ће присуствовати сутрашњој комеморацији у Јасеновцу.

"Дошао ја или не, истина о Јасеновцу и јасеновачком геноциду ће остати. И истина да се у Јасеновац вратила табла са ознаком 'За дом спремни', истина о геноциду и убиствима Срба, Јевреја и Рома ће остати, и нико због мог доласка или недоласка неће моћи да каже да те истине нема", изјавио је министар Вулин.

Он је указао да на тај дан, када то чини хрватска Влада, тамо неће бити ни једног Србина, Јеврејина, Рома, зато што сва српска, јеврејска и ромска удружења протестују због политике некажњеног повратка усташтва у Хрватску.

"Наравно да на тај дан ја не бих био у Јасеновцу. Да ли ћу доћи у Млаку, у обновљену српску цркву, тамо где се налазе Срби, тамо где се налазе потомци жртава Јасенoвца, одлучићу ја и о томе може да одлучи врховни командант Војске Републике Србије, господин Александар Вучић, а никако о томе не могу да одлуче хрватски министри", истакао је Вулин.

број коментара 20 Пошаљи коментар
(субота, 21. апр 2018, 21:18) - Sanja [нерегистровани]

Bravo

I ne treba da idete u isto vreme kada i oni. Strasno je sto Hrvatska ne osudjuje i ne preduzima nista povodom ponovnog pojavljivlanja ustastva.

(субота, 21. апр 2018, 18:28) - anonymous [нерегистровани]

Cestitamo gospodina Vuline!

Ispravan stav. A njihova vlada ima debelog razloga da se pojavljuje sama, nikad nisu bili spremni cuti istinu. Eto, bar jedno cudo se dogodilo, morali su istinu citi od haskog suda, koji je oslobodio (naravno na politickoj bazi) njihove najgore zlocince.

(субота, 21. апр 2018, 18:25) - anonymous [нерегистровани]

v

Istina je jedna i nista je moze promeniti. Ucinjeno je ucinjeno.

(субота, 21. апр 2018, 18:19) - Milica [нерегистровани]

Вулин: Не бих био са хрватском Владом у Јасеновцу

Imam prijatelja koji je Zagrepcanin i normalno i lepo se oseca u poseti u Beogradu, a meni kaze da ne moze to isto da mi garantuje u Zagrebu, zbog " onih stvari " .

(субота, 21. апр 2018, 18:12) - Dane [нерегистровани]

.

Pa ne bih ni ja a verujem ni dosta nasih gradjana.

(субота, 21. апр 2018, 17:21) - boki [нерегистровани]

Sramotno

Slazem se da ce istina ostati zauvek. Malo je sramotno da se u danasnje vreme neki ljudi u Hrvatskoj i dalje ponose sa tim sta se tamo dogodilo.

(субота, 21. апр 2018, 16:44) - anonymous [нерегистровани]

...

Jasenovac je mesto gde su pocinjeni najgori zlocini prema Srbima.

(субота, 21. апр 2018, 16:06) - Nenad [нерегистровани]

Lekovito

Za (neku buducu) hrvatsku vladu bi bilo blagotvorno i lekovito da se na komemoraciji u Jasenovcu nadju zvanicni predstavnici naroda koji su u tom nesrecnom logoru likvidirani.

(субота, 21. апр 2018, 16:01) - mika [нерегистровани]

jasenovac

Neka prođe ceremonija bez nas.

(субота, 21. апр 2018, 15:23) - dusan1 [нерегистровани]

dusan1

istorija se ne moze promeniti, ali zato treba gledati u buducnost