Москва: Усаглашени циљеви вежби "Словенско братство 2018"

Званичници министарстава одбране Русије, Србије и Белорусије усагласили су циљеве предстојећих заједничких војних вежби "Словенско братство 2018", саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

"Током рада, војни експерти су се договорили о садржају предстојећих руско-белоруско-српских вежби", наводи се у саопштењу, преноси Тас.

Стране су, на састанаку одржаном у руској црноморској луци Новоросијск, такође договориле место и време још једног састанка, на којем ће координисати и одобрити сценарио војних вежби.

Заједничке тактичке вежбе "Словенско братство 2018" биће одржане у јуну у Новоросијску, напомиње руска агенција.

Претходне вежбе "Словенско братство", у којима су учествовале руске ваздухопловне трупе, белоруске снаге за специјалне операције и српске специјалне јединице, одржане су у Брестском у Белорусији 6. јуна прошле године.

У тим вежбама учестовавало је више од 300 руских, 400 белоруских и 50 српских припадника оружаних снага, као и руски војни транспортни авион II-76МД и хеликоптери и авиони белоруских ваздухопловних снага, подсећа Тас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара